X
    Categories: Blog

Kender du en alkoholiker?

Der findes desværre mange alkoholikere i Danmark og de har brug for hjælp. Heldigvis findes der kompetent og erfaren hjælp i form af alkohol afvænning. Behandlingscenter Søby Park er et af landets mest anerkendte behandlingscentre, hvor 4 ud af 5 alkoholikere bliver ædru igen, efter et alkohol afvænningsforløb. Det er meget få behandlingscentre som kan mønstre en så stor succesrate for alkoholikere som kommer ud af deres alkoholmisbrug, hvilket også er en af grundene til det regnes blandt et af landets absolut bedste behandlingscentre.

At være pårørende til en alkoholiker kan være svært og ofte ende ud i skilsmisse eller familier der bliver splittet ad. Derfor er det vigtigt at man som pårørende får den alkoholiserede i alkohol afvænning hurtigst muligt. Men det er ikke noget man bare lige gør. Oftest er alkoholikere ikke samarbejdsvillige når det kommer til at alkohol afvænning. Hvis du er pårørende til en, så er jeg sikker på du kan relatere til denne påstand. Der kan være flere grunde til, at alkoholikere er svære at samarbejde med og ikke er interesseret i at komme på alkohol afvænning.

Der er flere såkaldte stadier af alkoholisme, hvilket jeg vil komme tilbage til senere. Men en stor del af alkoholikere, ser ikke dem selv som værende en alkoholiker. Det er et stort problem, fordi ingen er interesseret i at komme i behandling for noget, de ikke selv mener de lider af. Mange pårørende som forsøger at hjælpe ved at få den bekendte i et alkohol afvænningsforløb vil blive mødt af f.eks. vredesudbrud eller benægtelse. Langt de fleste alkoholikere vil se det som et angreb, at pårørende vil have dem i alkohol afvænning. Derfor anbefaler Behandlingscenter Søby Park også at man kontakter dem, før man konfronterer alkoholikeren. Med råd og vejledning fra Søby Parks erfarne og professionelle personale, vil chancerne for at få alkoholikeren i behandling langt større.      

Hvornår er man alkoholiker?

Men det store spørgsmål er, hvornår er man alkoholiker? Som sagt findes der populært sagt 3 stadier for en alkoholiker. 1. stadie er der hvor det går fra at være lidt alkohol i ny og næ, til et decideret misbrug. Kendetegnene her er man har øget tolerance og drikker i det skjulte.

Stadie 1 virker umiddelbart forholdsvis uskyldigt og det er præcis det som er med til at gøre det farligt. Her er det ikke engang sikkert at de pårørende er klar over, at der er tale om et decideret misbrug. Derfor kan det være svært at få alkoholikeren i alkohol afvænning, når man som pårørende ikke er klar over at problemet er så stort, at det kræver professionel hjælp.

Man kan argumentere for, at hvis bare alkoholikeren forblev i stadie 1, ville det ikke være så stort et problem, men sådan går det stort set aldrig. Det kan både tage tid eller gå meget hurtigt, at alkoholikeren kommer fra stadie 1 til 2. I stadie 2 begynder familien at synes det tager overhånd og alkoholikeren begynder at miste venner og komme med undskyldninger og bortforklaringer. Hvis ikke alkoholikeren kommer i alkohol afvænning herfra går det hurtigt mod 3. stadie. Her begynder alkoholikeren at drikke i flere dage i træk. Man begynder at drikke for at holde afhængighedssymptomer nede og flere får selvmordstanker. Derfor er det vigtigt at alkoholikere kommer i alkohol afvænning inden det er for sent.

 

admin:
Related Post