X
    Categories: Blog

Værd at vide om det traditionelle trommesæt

Trommen har haft en vigtig rolle inden for musikkens verden i flere tusinde år, og det er der en helt specifik grund til, nemlig rytme. Rytme og dans har været og er fortsat en aldeles essentiel del af festligheder og fællesskaber i vores samfund. Og det er her, hvor at trommen markerer sin rolle som værende det bedste instrument til at sætte gang i en festlig stemning med den dybe lyd, der byder op til sjov og ballade. I nyere tid har trommen cementeret sig værende et bærende element i adskillige musikalske genre, herunder jazz, pop-musik samt rock, hvor at trommen bruges i alle genre, men selve trommen, både i forhold til udseende samt lyd, kan variere meget. 

Trommen eksisterer nemlig i mange forskellige former og varianter, men stort set ens for alle typerne, så er trommen oftest cylinderformet. Dette ses især på de klassiske trommer, der indgår i traditionelle trommesæt, men ydermere på afrikanske og kinesiske trommer. Trommens dimensioner, herunder  dybde og bredde, er med til at afgøre trommens lyd. På selve trommens overflade skal der være et elastisk materiale, der kan give vibrationer, når man slår på det, hvorved lyden så fremtræder. Normalt bruges der udspændt skind, men der kan også bruges andre materialer. Trommens lyd er derfor afhængig af materialet. Dertil kan lyden ændre sig markant, alt efter om man trommen slås an med hånden eller med stikker.

Et bredt udvalg af trommer 

Hos drumlimousine sælges der eksempelvis flere forskellige typer trommer, men det mest populære valg er som regel det klassiske trommesæt. Et trommesæt består som regel af flere typer trommer og bækkener, herunder en stortromme, lilletromme, en tam tam samt en hi-hat. Samlingen af disse forskellige typer trommer giver trommeslageren et utal af muligheder i forhold til at jagte en given lyd, rytme eller stemning. Det traditionelle trommesæt er fleksibelt i sådan en grad, at man sjældent får brug for mere.

De forskellige trommers funktioner

Stortrommen agerer som bassen i denne opsætning, hvor den slåes an med en kølle på en pedal, som trykkes ned med foden. Her gælder det i høj grad om at finde den rigtige timing, samtidig med at man også skal slå på lilletrommen. Lilletrommen er stortrommens modstykke med dens seiding, der er monteret på undersiden af trommen. Det er netop seidingen, der er med til at give lilletrommen den hårde, karakteristiske lyd, hvilket er en kort og hurtig tone, der er meget genkendelig. 

Dog er en af de vigtigste elementer i det traditionelle sæt de to bækkener, hi-hats, som er monteret på et stativ. De to bækkener kan slås sammen med en fodpedal, hvor man får en yderst rytmisk lyd, der er med til at skabe et groove. Det er såvel også de to bækkener, der bruges i pop-musik samt rap-musik, hvor danner fundamentet for 8.- dele rytmen.
Er du på udkig efter et traditionelt trommesæt, så er der flere forskellige typer at vælge mellem alt efter funktion, budget og æstetik. Hos Drumlimousine forhandles der et bredt udvalg af trommesæt, som kan bruges inden for flere forskellige typer musik.

admin:
Related Post