Hvor finder jeg det bedste jagtudstyr?

jæger med jagthund

Er det på tide at du anskaffer dig noget nyt jagtudstyr? Eller mangler du bare noget udstyr til hunden? Så er det værd at tage et kig hos Iversen-import.dk og se om du ikke kan finde lige præcis, det som du står og mangler til din næste jagt. Her får du et bredt udvalg af alt det bedste jagtudstyr. Har du f.eks. netop fået en jagthund, så er der en masse jagthundeudstyr, du skal have dig, som du nemt kan finde på siden.

Redskaber, der kan være til nytte

Der er flere redskaber, som kan hjælpe dig, den nye jagthundejæger, med at få samarbejdet med din hund til at spille – både i forbindelse med de forskellige jagthundeprøver i Danmark og i forbindelse med den daglige jagt:

  • Dummies, dvs. kunstige mål i hårdført materiale, som kan indgå i træningen.
  • Højfrekvens hundefløjter til at tilbagekalde hunden og generelt træne dyrets adfærd.
  • Hundelinjer og -halsbånd – evt. med klokker til lokalisering, hvis det er ønskeligt.
  • Transporterbare hundehuse og -kurve til skovbrug.
  • Sikkerhedsveste, så hunden kan spottes og ikke bliver forvekslet med vildt af andre jægere.
  • Hundepejlere og GPS’er i halsbånd og lign. Dette er en højteknologisk løsning til at sikre sig, at hunden ikke bliver væk under jagten.
  • Derudover findes der diverse DVD’er og bøger om emnet at træne en jagthund.

Alle disse forskellige redskaber kan du findes hos Pamhule Jagt & Buegrej. Deres nytte afhænger selvfølgelig af den enkelte hund og træners specifikke behov. Problemer med tilbagekald retfærdiggør måske fx investeringen i en klokke, hundefløjte el. andet.

Træning og test af hunden

Det er givtigt at søge hjælp til træning og test af hunden i forskellige lokale foreninger. Dette kan være en god vej til at styrke hundens og dine færdigheder.

Der findes et omfattende regelsæt for afprøvning af jagthunde i Danmark, typisk i Dansk Jagthunde Udvalgs regi. For en ny jagthundefører kan regelsættets kompleksitet måske være lidt overvældende. Overordnet set kan de forskellige prøvetypers administrative bestemmelser siges at dække fire overordnede kategorier: Førskuds-, jagt-, efterskuds- og konkurrenceprøver. Disse prøver retter sig mod alt fra den komplette nybegynderhund til det garvede team, som er klar til konkurrencer. Ydermere er de forskellige prøver også tilrettet de forskellige hunderacer: Engelske, kontinentale mv.

Skriv et svar