Lækker mad med røgpistol

Artiklen kan omfatte betalt indhold

Hvordan laver man egentlig god, sund mad som samtidig smager urimeligt godt? Der findes mange forskellige metoder til, hvordan man får de helt rette smagsnuancer frem. Det hele afhænger også meget af de givne råvarer, man benytter sig af. Nogle gange kan salt og peber være rigeligt, hvis man eksempelvis bare laver en god, gammeldags flæskesteg.

Andre gange kan det være nødvendigt – og spændende – at eksperimentere lidt med madlavningen. Nogle gør brug af vandbade for at få den helt rigtige møre smag frem i oksekødet. Andre benytter sig af flambering ved tilberedning af diverse retter. Men har du hørt om røgpistoler og røgsmuld til madlavning? Med en røgpistol kan man få selv kedelige retter til at få en gastronomisk eftersmag.  

Hvorfor er en røgpistol smart?

Os danskere elsker at grille. Så snart foråret viser sig fra sin bedste side – typisk allerede i løbet af april – vil villakvarterne rundt omkring i det ganske land dufte af lækkert grillmad. Men det er selvfølgelig ikke altid man har overskud til at tænde op for grillen i en hektisk hverdag. Hvis man derfor gerne hurtigt vil have sine mad til at få en røget smag, så kan man med fordel benytte sig af en røgpistol.

Røgpistoler giver selvfølgelig maden en røget smag. Men derudover er det også en gastronomisk oplevelse at overvære maden blive tilberedt med hjælp fra en røgpistol. Man kan med fordel supplere røgpistolen med røgsmuld og en såkaldt røgbowler. Røgsmulden gør, så maden får den helt rette røgede smag. Derudover gør røgbowleren, så røgen holdes inde sammen med maden, hvorfor man får den helt rette unikke smag.

Røgpistoler i mit køkken

I mit køkken bruger jeg ofte min røgpistol, når jeg får gæster på besøg. Jeg elsker nemlig at forkæle mine gæster. Hvis det er nogle gæster, som jeg ikke kender særlig godt, så bliver de altid meget imponeret over, hvor god jeg egentlig er til at lave finere mad. Jeg forbereder mig altid i god tid, når jeg virkelig skal eksekvere i et køkken. Jeg køber altid økologiske råvarer, og hvis det er muligt, så køber jeg også kun varer som er handlet fair trade.

Det er desuden ikke hver dag, jeg spiser kød. Jeg har minimum 2 vegetar-dage om ugen. Men når jeg så endelig skal spise kød, så tjekker jeg altid meget omhyggeligt, om dyret er blevet behandlet ordentligt, inden det blev slagtet. Dyrevelfærd har med andre ord en høj prioritering i mit liv.