Rengøring og vedligehold af træterrasser – sådan gør du

Artiklen kan omfatte betalt indhold

En træterrasse er en fantastisk måde at tilføje udendørs plads til din bolig. De er lette at installere, og du kan vælge mellem et udvalg af stilarter og farver. Træterrasser er også en nem måde at tilføje værdi til din bolig. Træterrasser kan nemt forvandle enhver baghave til et hyggeligt sted at hænge ud. De er perfekte til at have gæster over, og du kan også bruge dem til at afholde udendørs arrangementer. De fleste træterrasser kræver minimal vedligeholdelse, så du kan nyde dem i årevis.

Når vi taler om netop vedligeholdelse af træterrasser, så er det dog nødvendigt at gøre bare en smule, hvis levetiden skal være længst muligt. I 9/10 tilfælde vil terrassebrædderne være behandlet når de købes og bruges til terrassen. Med tiden vil brædderne dog blive slidt, behandlingen vil faldne og dermed vil terrassen også blive modtagelig overfor alger, mos, skidt og snavs. Sagt med andre ord er det uundgåeligt at have en terrasse som er pæn, hvis ikke den rensen fra tid til anden.

Det anbefales at rengøre sin terrasse 2-3 gange om året, en gang forår og en gang efterår. Det er især vigtigt at få rengjort terrassen inden vinteren, så salt og sne ikke når at sætte sig fast og skabe pletter og svamp. For rengøring af terrassen kan man bruge alm. rengøringsmidler som vand og sæbe. Det er dog ikke nødvendigt at bruge dyre rengøringsmidler, da det ofte er unødvendigt. Denne overfladiske rengøring vil gøre underværker, men fra tid til anden vil en oprigtig træterrasserens også være en nødvendighed!

Professionel rens af træterrasser

Når din træterrasse har overlevet sine første år, vil du med stor sandsynlighed opleve at den vil ændre farve, samt at den bliver angrebet af forskellige belægninger. Fra start kan rengøringen måske tage det, men i sidste ende vil det være nødvendigt med en professionel træterrasserens. Denne type af rens udføres med højtryk, hvilket de blandt andet er eksperter i hos Totalalgeservice.

Rensen kan ofte klares hurtigt og billigt, hvorefter terrassen på ny vil fremstå pæn og præsentabel. I forlængelse af rensen kan terrassen imprægneres, hvilket betyder at der fordeles et dækkende lag af forskallene imprægnering. Denne imprægnering hjælper med at afvise skidt, ligesom mos og snavs vil have langt sværere ved at trænge ind i træet. Se det som en beskyttende “hinde”, der afviser væsker og snavs.


Når først terrassen er renset og imprægneret, så vil den fremstå nærmest som ny. Den er nu klar til de næste sæsoner, ligesom det vil være lettere at vedligeholde den løbende.