Vælg den rette motionscykel til dit behov

Du har besluttet dig for, at nu skal det være, og du har valgt, at en motionscykel er det bedste valg for dig. Nu skal du så vælge hvilken type af motionscykel du skal investere i. Her finder du en overordnet sammenligning mellem nogle forskellige typer, så du kan tage stilling til, hvad du er ude efter.

Manuel motionscykel vs. motionscykel med program

En manuel motionscykel har den fordel, at den ikke skal sidde til strøm. Den kan dermed stilles alle vegne uden problemer. Derudover er det en billigere løsning end en motionscykel med program. Ulempen ved en manuel motionscykel er, at du kun kan regulere modstanden ved at dreje på et håndtag, og så har en manuel model hverken indbygget computer eller motionsprogrammer. Der er altså tale om en næsten helt almindelig cykel, med indbygget modstand.

En motionscykel med programmer har som antydet en række motionsprogrammer du kan vælge mellem via motionscyklens indbyggede computer. Du kan dermed skræddersy din træning så du træner bakkekørsel, interval osv. Det er selvfølgelig en dyrere investering, men du får også en del ekstra for pengene. Ulempen er, at denne type cykel skal sidde til strøm, og den kan dermed ikke sættes lige så frit, som en manuel model.

Oprejst model vs. siddecykel

En oprejst motionscykel er nok de bedst kendte. I komfort minder de mest af alt om en ganske almindelig cykel med en tilsvarende saddel. Det er denne model, som mest autentisk emulerer cykelmotion. Her er både over- og underkrop i brug, og det føles som rigtig cykelmotion.

En siddecykel kaldes også en sofacykel. Her sidder du tættere ved jorden i et mere komfortabelt sæde, med ryglæn, og har dermed god støtte i ryggen. Det giver en lavere indstigning, og kan derfor være nemmere at bruge for dig, som har svært ved at komme op på en mere traditionel motionscykel.

Du vil også nemmere kunne læse, browse din telefon eller tablet, mens benene arbejder, og dermed få en behagelig træning af dine ben.

Det kan højne motivationen, idet træningen dermed træder lidt i baggrunden for underholdningen.

Skriv et svar