3 gode råd til fiskeri med børn

Artiklen kan omfatte betalt indhold

Hvis man er lystfisker er det kun naturligt, at man gerne vil dele sin passion for lystfiskeri med sine børn. Det kan dog være svært at få sine børn til at interessere sig for lystfiskeri. Derfor får du her nogle gode råd til fiskeri med børn, så barnet får den bedste oplevelse. 

Fiskestang til børn

Der er selvfølgelig forskel på en fiskestang til børn og voksne. En børnefiskestang skal være god at holde på. Ofte vil man skulle bruge en spinnestang til børn, da det er den nemmeste type fiskeri for dem at lære. Fiskestangen bør desuden ikke være for lang, fordi det vil være svært for barnet at styre fiskestangen. Vælg derfor gerne en fiskestang på 7-8 fod, hvis dit barn er 5-12 år. Er barnet endnu yngre, så vælg en fiskestang på 5-6 fod. 

Prioritér altid barnets behov

Når man har børn med på sin fisketur, skal man altid prioritere børnenes behov. Det kan derfor være en god idé, at droppe alle sine rutiner og i stedet bare følgende børnenes ønsker og behov. Derudover er det vigtigt, at tænke over, at en god fisketur for barnet ikke nødvendigvis betyder, at man skal fange noget. For barnet vil oplevelsen sammen med familien være afgørende for om det bliver en god tur.  

Fiskeklubber for børn

Hvis du er så heldig, at dit barn virkelig bliver bidt at lystfiskeri, så er det oplagt at undersøge om der er fiskeklubber for børn i nærheden, som han eller hun kan blive medlem af. Som medlem af en klub, kan barnet dyrke sin interesse for lystfiskeri sammen med andre lystfiskeri på samme alder og niveau. Sammenholdet i klubben bidrager ofte til at barnet bliver endnu gladere for lystfiskeri.

Desuden vil forældre ofte også gerne tage på fisketure uden barnet. Dette vil blive meget nemmere, hvis barnet har sin egen klub med venner, som han eller hun kan fiske med.