Find inspiration til god rom

Artiklen kan omfatte betalt indhold

Mangler du inspiration til god rom? Og er du generelt træt af alle de gængse brands, som du finder i dit lokale supermarked? Så kan du med fordel læse med her. I dette indlæg vil jeg bl.a. give dig et indblik i mine rom-præferencer. For det er nemlig ingen hemmelig, at jeg har en personlig favorit, som har det lidt mystiske, uofficielle navn: Den forbudte rom. Rommens officielle navn er derimod El Ron Prohibido, og den betegnes af mange – inklusiv undertegnede – for at være den bedste rom i sin prisklasse.

En kvinde står med en cocktail i hånden på en bar

Det lidt mystiske navn har rommen selvfølgelig fået af en grund. Den mexicanske rom blev nemlig forbudt af den tidligere spanske konge i slutningen af 1700-tallet af den simple årsag, at El Ron Prohibido simpelthen udkonkurrerede de lokale spanske producenter af rom. Deraf navnet: Den forbudte rom. Først flere hundrede år senere blev El Ron Prohibido genskabt med tilnærmelsesvis selvsamme ingredienser som dengang, den blev forbudt. Resultatet er helt fantastisk rom, som både kan drikkes alene, ligesom den kan anvendes til diverse cocktails.

Overrask dit selvskab med en original rom

Hvis du også er typen, som elsker en god fest på hjemmefronten, så er der én ting – udover selskabet – som du skal have styr på, og det er drikkevarerne. I den forbindelse er øl og vin for det meste en obligatorisk og uundværlig del af de våde varer. Det samme kan man ikke sige om El Ron Prohibido. For El Ron Prohibido er et mere sjældent bekendtskab, som ikke er at finde i Hr. og Fru Danmarks barskabe. Så hvis du gerne vil overraske og udfordre dit selskab med en spændende rom, så kan du med fordel have Den forbudte rom (El Ron Prohibido red.) klar til servering. De vil helt sikkert blive meget begejstret for denne fantastiske rom.

Som allerede nævnt kan rommen både drikkes rent, ligesom den kan nydes i en lækker cocktail. Personligt er jeg f.eks. helt tosset med Cuba Libre. Det er en drink, som er hurtig at lave, den kræver få ingredienser – og så smager den bare herligt. El Ron Prohibido passer bare rigtig godt til denne rom.