Kikkert til fuglekiggeri

Fuglekiggeri har altid været en populær hobby med et bredt publikum lige fra entusiaster til begyndere, der alle nyder at bruge tid i naturen, men hvor at der i lige så høj grad er et mål, om at se sjældne fuglearter. DOF, Dansk Ornitologisk Forening, er Danmarks største organisation inden for fuglekiggeri samt en af danmarks største inden for naturbeskyttelse med fokus på fugle. 

Organisationen har vokset sig større og større gennem årene, og der er da også blevet skrevet populære hit-sange om fænomenet som eksempelvis “Jeg Kigger på Fugle” Af Djames Braun. Fuglekiggeri er altså blevet populært, både blandt de ældre og yngre. Men på trods af, at fuglekiggeri lyder simpelt at komme i gang med, hvilket det som sådan også er, såfremt man ikke leder efter sjældne fugle, så kan nybegyndere have svært ved at finde fuglene eller genkende dem. 

Dette skal du gøre, når du går i gang med fuglekiggeri

Det handler i høj grad om at dedikere tid til at læse om fuglene, men også prøve at genkende de fugle, der flyver rundt i haven. Så får du et godt udgangspunkt i forhold til at udpege de hyppigste fugle, vi ser i Danmark. Men fugle er jo selvfølgelige hurtige, og lige så hurtigt som du får øje på dem, lige så hurtigt kan fuglen flyve væk igen. At holde en god distance til fuglen er derfor essentielt, hvis du ønsker at få et grundigt blik på selve fuglen.

Men det kræver selvfølgelig, at man holder sig på afstand. Det er her, hvor at kikkerten kommer ind i billedet. Kikkerten er fuglekiggerens vigtigste redskab, hvor håndkikkerten er et populært valg. Der findes et hav af håndkikkerter til fuglekiggere af alle niveauer, men ens for alle hobbyister, er, at kikkerten forstørrer otte til ti gange. Du får derfor en stor fordel frem for, hvis du ikke benyttede dig af en kikkert. 

Hvilken kikkert skal man vælge?

Selvom man kan komme langt med enhver type kikkert, så bør du alligevel sikrer dig, at kikkerten også er lysstærk, så du endnu bedre kan se fuglens detaljer. På den måde forbedrer du dine chancer for at genkende fuglearten. 

Fuglekikkeri, ligesom jagt, er en yderst sanselig hobby, hvor du vil opleve, at tiden næsten kan flyve afsted, idet du er så fokuseret på at lytte og se efter. Du vil ikke kun skærpe dine sanser, men du vil derudover også blive bedre til at iagttage. Ønsker du at gå i gang med fuglekiggeri, og mangler du en kikkert, så har kikkertland med sikkerhed en kikkert, der passer lige præcis til dine behov.

Skriv et svar