Speedbåd – nyd sommeren på vandet med fart over feltet

Den danske sommer kan være en af de bedste, hvis der er høj solskin og behagelige sommertemperaturer. De danske strande og det danske hav giver følelsen af sommer, og med en speedbåd kan vandet og havet nydes i fulde drag. Med skumsprøjt, vind i håret og fart over feltet vil du få fantastiske og spændende oplevelser på speedbåden på vandet.

Hvornår kræves et speedbådskørekort?

Speedbådens hastighed samt motorkraft har en indflydelse på, om et speedbådskørekort kræves. Ifølge loven skal man have et speedbådskørekort, hvis man er 16 år eller derover og skal sejle en speedbåd, der er mellem 4 og 15 meter lang eller under 4 meter lang og med en motor med mere end 25 hk. 

Selv om et speedbådskørekort måske ikke er påkrævet til netop din speedbåd, vil et speedbådskørekort altid være en rigtig god idé for at sikre både dine passagerer, andre sejlende samt din egen sikkerhed på vandet.

Med et speedbådskørekort vil du også kunne kende alle de påkrævede og generelle sejlregler på vandet samt vigereglerne, så du vil kunne færdes sikkert og korrekt. Du vil også opnå viden om din speedbåd, dens konstruktion og hvilke egenskaber og funktioner, den besidder.

Hvorfor vælge et speedbådskørekort?

Hvis man er ejer af en speedbåd og nyder at tilbringe tid ude på havet, vil et speedbådskørekort være en rigtig god idé. At sejle i en speedbåd giver både spænding og sjov, men man må ikke glemme, at man også har et ansvar, når man færdes på vandet. Ikke blot et ansvar for sig selv men også for ens egne passagerer ombord og andre på vandet.

Det tager heller ikke mere end blot én dag eller to halve dage at anskaffe sig et speedbådskørekort, så du er i stand til at færde dig sikkert og korrekt i de danske farvande. Du kan vælge alt efter dit eget behov, hvilke tidspunkter på dagen, du ønsker at tage certifikatet. Der er flere forskellige steder i Danmark fx i København, hvor det er muligt at tage et speedbådskørekort både nemt og hurtigt. Få dit speedbådskørekort her.