Tøj til sommerferien og spændende rejsedestinationer

Artiklen kan omfatte betalt indhold

Kalenderen viser, at vi nærmer os midsommer, og det betyder, at du – hvis du da ikke allerede har gjort det – skal finde sommertøjet frem fra gemmerne. Det kan være alt fra klassisk boheme tøj, badetøj, shorts, nederdele, sommerkjoler, t-shirts, hatte, solbriller, klip klappere samt meget andet. 

Industriferien nærmer sig også med hastige skridt, hvor de fleste danskere vælger at holde de obligatoriske 3-4 ugers ferie. Nogle mindre – andre mere. Men hvor går turen hen i år? Skal du tilbringe sommerferien under hjemlige himmelstrøg, eller skal du måske til udlandet? Mange danskere har været lidt tilbageholdende med at rejse de sidste par år, da COVID-19 bl.a. har har sat en stopper for danskernes rejselyst. Men denne sommer er der – heldigvis – ingen restriktioner tilbage i Danmark. Ønsker du ikke at bruge endnu en sommer med mundbind, coronapas eller lignende, kan du passende holde sommerferien her i Danmark.    

Skandinavien – skønne rejsedestinationer om sommeren 

Er du typen, som synes, det hurtigt bliver for varmt at tage til populære rejsedestinationer som Spanien, Italien, Grækenland eller Tyrkiet henover sommeren, er Sverige og Norge et oplagt alternativ. Mange vælger desværre kun at feriere i vores skandinaviske broderlande i forbindelse med skiture om vinteren, og det er en skam! Både Sverige og Norge byder på storslåede naturoplevelser med fjelde, vandfald, idyllisk natur, ødegårde og meget andet – og det skal selvfølgelig også opleves om sommeren, hvor naturen radikalt ændrer karakter. 

Du kan f.eks. pakke ungerne og bilen og køre mod det nordlige Sverige eller Norge, hvor I bl.a. kan opleve midnatssolen. Eller I kan tage til de pulserende storbyer som Stockholm og Göteborg i Sverige samt Oslo eller Bergen i Norge, hvor I kan besøge museer, forlystelsesparker, gå lange ture, spise autentisk, lækker mad, nyde hinandens selskab mv. 

Det kan du ellers lave i din ferie 

I sommerferien vil de fleste gange slapper 100 procent af og koble af fra hverdagens stress og jag. Det kan du gøre på mange forskellige måder: Du kan bl.a. købe dig en roman – måske en af de litterære mesterværker? – og have den med dig, så du altid har noget at læse i. Derudover er det vigtigt, at du ikke tjekker mails eller på anden vis fokusere på arbejdet, når du har ferie.