Udforsk teens forunderlige verden og prøv oolong te

Artiklen kan omfatte betalt indhold

I Danmark substituerer stadig flere og flere kaffen fra til fordel for te. Det kan f.eks. være Oolong te, som er særligt elsket for sin aromatiske duft og bløde smag, som både te-entusiaster og almindelige tedrikkere elsker at drikke. I modsætning til f.eks. sort te, så har Oolong te en meget mild smag, ligesom teen samtidig er fuldt fermenteret. Og det er også en af grundene til, at Oolong te er blevet så populært at drikke blandt danskere.

Når du drikker Oolong te, så får du dig lidt af et sundheds-boost. Hvis du f.eks. ønsker et vægttab, så øger du bl.a. din forbrænding, når du drikker denne te – men teen er dog ikke i sig selv en slankekur. Derudover peger flere studier også på, at Oolong te er særlig gavnlig, hvis du har fordøjelsesproblemer – og så indeholder teen masser af antioxidanter. Men ligesom med andre fødevarer og drikkevarer skal du huske at drikke te med måde og generelt spise sundt og varieret.

Teen er populær mange steder i verden  

Os danskere har ellers ikke samme tradition for at drikke te, som det f.eks. er tilfældet i mange andre lande. I Europa er teen i særlig grad populær i Storbritannien, hvor det er fast kutyme at drikke te om morgenen, om eftermiddagen og om aftenen blandt millioner af briter. Hvis vi bevæger os ud af Europa, så er te også meget populært at drikke i Mellemøsten samt i store dele af Asien.   

Hovedparten af teproduktionen finder da også sted i asiatiske lande som Sri lanka, Indien, Kina og mange andre lande, som har enten har subtropiske eller tropiske klimaer.

Teens historie 

Man mener, at det var hollandske skibe, som transporterede de første tørrede teblade til Europa i starten af 1600-tallet. Man er dog lidt usikker på, hvornår teen præcist kom til Danmark, men i slutningen af 1600-tallet blev te i hvert fald drukket blandt det finere borgerskab herhjemme. 

Teen stammer dog oprindeligt fra Kina, hvor man mener, den er blevet dyrket i over 2500 år – og dermed længe før vores tidsregning.