8 tips til at overvinde tandlægeskræk, som barn.

Er dit barn bange for at gå til tandlægen? Så skal du følge med her, for de næste tips jeg vil give dig vil hjælpe dit barn før jeres næste tandlægebesøg.

 

 1. At tage sit barn til tandlægen, er en nødvendigt for dit barns sundhed. En god mundhygiejne er meget vigtigt, både for barnet nu, men også når dit barn bliver voksen. Men for et barns synspunkt lyder det ikke særlig rart at skulle ind til en vildt fremmed person, som skal putte værktøjer ned i munden og i uvante omgivelser, kan gøre dit barn utryg.
  For at hjælpe dit barn bedst muligt, så skal du helst tage dit barn med til tandlægen 10 gange inden dit barn starter i børnehave.

  Start tidligt
 2. Som jeg lige har nævnt så er det en god ide at lade dit barn begynde at gå til tandlægen så tidligt som overhovedet muligt, så de vænner sig til stedet. Faktisk kan du allerede starte når dit barn blot er 1 år og er begyndt at få tænder.

  Hold det simpelt
 3. Når du skal have dit barn med til tandlægen for første gang, så hold det så simpelt som overhovedet muligt. Hvis du bliver alt for detaljeorienteret vil dit barn blot stille flere spørgsmål. Hold en positiv attitude, inden i skal afsted. Du skal holde dig fra at sige ord som “du skal nok klare den” fordi det kan ende med at dit barn mister tiltroen til dig.

  Pas på dine ord
 4. Gør ikke brug af ord som “gør ondt” “smerte” når du snakker med dit barn om tandlægebesøg. Lad personalet præsentere hvad der skal ske, de er uddannet og har ofte behandlet rigtig mange børn gennem deres tid.  

  Lav rollespil
 5. Før jeres første tandlægebesøg, så leg tandlæge derhjemme. Hvor du både skal være patient og tandlæge og det samme skal dit barn. Lav noget rollespil hvor dit barn selv får lov til at børste tænder, lad dit barn vænne sig til tanken.

  Prøv ikke at relatere
 6. Nogle forældre tager deres barn med til, deres eget tandlægebesøg, men eksperter siger at det er en stor fejl. Forældre virker måske selv lige anstrengt ved tanken, uden selv at opdage det, og deres barn kan måske mærke forældres frygt.

  Det grædende barn
 7. Det er normalt at et barn græder, når det bliver udsat for noget som de ikke er vant til. Det bedst råd her er at forholde sig i ro og lade tandlæge personalet gøre sit for at dit barn nok skal komme pænt igennem det. Husk på at de trods alt har rigtig mange børn igennem hver dag.

  Søde sager, nej tak
 8. Rigtig mange eksperter på området fraråder at du lover dit barn slik eller andre søde sager efter et besøg. Det sender et forkert signal. Du skal have dit barn til at vise god opførsel og at dit barn kan være stolt af det som er sket.
 9. Lær dit barn at besøge tandlægen er nødvendigt, så tandlægerne kan tage sig af dine tænder, så du har et smukt tandsæt, som også skal være stærke nok at spise med.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Disse 9 tips og tricks er lavet i samarbejde med de dygtige tandlæger hos PLUS 1 tandlægerne, som har forskellige afdelinger i København.

Tandlæge i Ballerup?

Tandlæge besøg i Ballerup er en af de afdelinger som Plus 1 tandlægerne har. På denne afdeling i Ballerup, bliver du imødekommet af et utrolig venligt personale og nogen fantastiske omgivelser.

Når du skal til tandlægen og bor i nærheden af Ballerup så er det også vigtigt at du vælger en tandlæge som har fokus på tandlægeskræk. Især hvis du har med børn at gøre. I så fald kan ovenstående være rigtig god læring inden du tager dit barn med til tandlæge i Ballerup.

 

En dygtig tandlæge er en tandlæge som har dig som patient i fokus, derfor skal du altid være omhyggeligt med dit valg af tandlæge.

 

Bestil tid hos PLUS 1 tandlæge i Ballerup på deres hjemmeside.

Skriv et svar