Designidéer til din have

Følg disse simple havedesign idéer, så du vil elske din have hver sommer. Uanset om du bare søger efter idéer til havemøblerne, tips til plantning af planter og træer eller om du er på udkig efter idéer til selve layoutet af haven, så får du her en fantastisk liste, som kan inspirere dig, når haven skal designes. Hvis du gør meget ud af dine have, kan du måske endda øge værdien af din bolig. 

Havemøbler

Havemøbler er en essentiel del af enhver have, fordi det er dem der gør, at du bruger haven og tilbringer timevis i den. Hvis du har en lille have eller terrasse, så vælg måske nogle havemøbler, der kan samles, så de ikke optager meget plads, når de ikke bruges. Du kan også gå efter havestole eller en havebænk, der kan skubbes under havebordet, når de ikke er i brug. Hvis du derimod har en stor terrasse, så har du rig mulighed for at skabe en hyggelig have med solsenge og store havemøbelsæt. Du kan endda overveje at investere i lounge havemøbler, for at gøre haven endnu mere luksuriøs. Det er også altid en god idé at gøre havemøblerne hyggelige med hynder, bordlamper og planter. 

Uanset havens størrelse, så er det en god idé at investere i havemøbler, der holder i lang tid. Du kan forlænge møblernes holdbarhed ved at købe havemøbelovertræk. Disse kan også anvendes om vinteren, hvis du ikke har mulighed for at tage møblerne indenfor om vinteren. 

Er du på udkig efter havemøbler, så kig forbi Havemøbelshoppen, hvor du finder et stort udvalg af billige havemøbler til enhver smag. 

Træer

En god have har ofte altid træer. Træer har utrolig mange gode egenskaber. De skygger for solen, forebygger luftforurening og filtrerer støj. Derudover kan de også blokere for udsigter, der ikke er flotte at se på. Hvis du gerne vil få mere glæde af træerne i din have, så kan du for eksempel hænge en gynge fra et træ eller hænge solcellelys fra nogle af grenene. 

Niveauer

Det er ikke nødvendigvis en ulempe, hvis din have er ujævn. Prøv at gøre noget flot ud af det ved at tænke det ind i dit havedesign. Du kan for eksempel bygge en terrasse for at udjævne området, hvor du gerne vil kunne sidde i dine havemøbler. Derudover kan du skabe et lille vandfald, hvor vandet kan trille ned gennem haven. Dette kan skabe en utrolig afslappende stemning. Du kan også bygge smukke stentrapper.