Guide til køb af en mountainbike

Overvejer du at købe en mountainbike? Så kig med her! Her får du nemlig en nem guide til køb af en mountainbike, så du køber en MTB cykel, der passer til dine behov. Der findes nemlig to forskellige typer mountainbikes, så det er vigtigt at overveje, hvilken du vil få mest glæde af. Du kan vælge at købe en full suspension mountainbike eller en hardtail mountainbike. Derudover er det også en god idé at overveje, hvilket mountainbike brand, du foretrækker. For mange er Trek MTB go-to brandet, men der findes også mange andre, som er værd at kigge på. 

En full suspension mountainbike

Mountainbikes inddeles i to forskellige typer: full suspension mountainbikes og hardtail mountainbikes. En full suspension mountainbike er den perfekte cykel til hardcore mountainbike cykelryttere. Denne type MTB cykel designes nemlig med en fjeder foran og bagpå cyklen, så den er meget stødabsorberende. Hvis man gerne vil lave mange hop med potentielt hårde landinger, så er denne cykel det bedste valg. Med denne type MTB cykel kan du undgå rygskader og lignende, som nogle cyklister får, hvis de ikke har en cykel, der er lige så stødabsorberende, som en full suspension mountainbike.   

En hardtail mountainbike

Til trods for at en full suspension mountainbike er mere stødabsorberende end en hardtail mountainbike, så er sidstnævnte den mest populære type mountainbike i Danmark. En hardtail mountainbike har kun en fjeder, så du skal være lidt mere forsigtig, ift. at skade din ryg. Til gengæld har den et mere fast stel, der er kan accelerere hurtigere end full suspension mountainbikes. Derfor kan du hurtigt komme op af bakker med denne type MTB cykel. En hardtail mountainbike er også et oplagt valg, hvis du både vil anvende cyklen på MTB ruter og til pendling. Derudover vælge mange denne type, fordi den ofte er billigere end full suspension mountainbikes.   

Mountainbike brands

Der findes mange forskellige mountainbike brands, herunder Trek, Fuji, Giant, GT, Merida og Principia. Et af de mest populære brands er Trek MTB. Trek har produceret cykler siden 1976, da firmaet blev etableret i Wisconsin i usa. I dag er det et af de største cykel producenter i verden. Hvis du køber en Trek mountainbike, så kan du være sikker på at få en kvalitetscykel. Treks eksperter designer nemlig cykler med fokus på både funktionalitet, ydeevne og slidstyrke.