Hvad er flexleasing?

Det er et spørgsmål jeg ofte bliver stillet. I takt med det er blevet en mere udbredt leasingform, har langt de fleste efterhånden hørt om flexleasing. Men der er stadig mange som er i tvivl om, hvordan flexleasing fungerer, samt hvad der adskiller det fra de andre leasingformer. Jeg vil prøve så godt jeg kan, at sætte jer ind i hvad flexleasing er. Lad os starte med; Hvad er flexleasing? Flexleasing er, som navnet antyder, en fleksibel leasingform. Den er fleksibel i den forstand, at du ikke behøver betale hele registreringsafgiften af bilen up-front. Du har med flexleasing mulighed for, at dele registreringsafgiften op i mindre rater. Det mest normale er, at du flexleaser din bil i 12 måneder, hvorfor du vil skulle betale registreringsafgiften over de 12 måneder.

Det er sådan at registreringsafgiften bliver fastsat ud fra hvad bilens værdi er, ved tegning af leasingaftalen. Der vil blive lavet en ny vurdering af bilens værdi efter de 12 måneders leasing, hvor værdi selvfølgelig er faldet og dermed vil registreringsafgiften være mindre og din betaling til skat vil derfor også være mindre. Derfor sparer du flere penge, jo højere registreringsafgiften er. Med andre ord er dyre biler fordelagtige til flexleasing, da deres registreringsafgift er væsentlig højere. Jo mere bilen koster fra ny, jo højere vil registreringsafgiften være og jo mere vil du i så fald kunne spare ved at gøre brug af flexleasing.

Disse biler er gode at flexlease  

Som sagt er dyre biler de bedste at flexlease. Det kan faktisk overhovedet ikke betale sig, at gøre brug af flexleasing på billige biler, da besparelsen er så lille, hvis der overhovedet er en. Der skal du gøre brug af “normal” leasing. Men hvilke biler kan det så betale sig at gå efter, hvis du skal gøre brug af flexleasing. Det er klart at bilmærker som Ferrari, Lamborghini, Aston Martin etc. er oplagte biler til flexleasing da besparelsen for biler i denne prisklasse er stor. Men det er stadig absurd dyre biler, hvorfor det stadig er meget få der har økonomi til at flexlease en bil i den klasse. De biler som oftest bliver brugt i forbindelse med flexleasing er Audi, BMW, Mercedes og Porsche. Det er dyre biler, men i prisklassen under de tidligere nævnte. Her kan mange flere være med og besparelsen er stadig høj, grundet bilernes værdi.  

Hvis du overvejer at gøre brug af flexleasing skal du være opmærksom på, at du i langt de fleste tilfælde står med ansvaret for at sælge bilen igen, efter leasingperioden er slut. I det fleste tilfælde er bilforhandlerne gode til at hjælpe med at få bilerne afsat, da de har mange kontakter. Dertil har du mulighed for, at sælge bilen i hele Europa da bilen ikke har nogen registreringsafgift. Det er derfor sjældent et stort problem at komme af med bilen igen efter en endt flexleasing periode.

Skriv et svar