Derfor tager jeg på meditationsrejser uden familien

Jeg er en god mor. Det prøver jeg i hvert fald at sige til mig selv ret ofte, for ellers får jeg nemt dårlig samvittighed. Siden jeg blev færdiguddannet som psykolog og begyndte at tjene mine egne penge, har jeg årligt taget på meditationsrejser til forskellige lande. Det skulle ikke stoppe, da jeg mødte min mand, og heller ikke nu, hvor vi har fået vores dejlige søn.

Du skal huske din egen tid

Jeg fortsætter med at tage på mine årlige meditationsrejser. Som psykolog ved jeg nemlig, hvor vigtigt det er at have mig-tid. Jeg ved, hvor vigtigt det er at kunne stresse af på kommando. Jeg har set, hvordan stress kan ødelægge mennesker, og hvordan for høje forventninger til sig selv kan føre til depressioner og dårligt selvværd. Mine meditationsrejser er dem, der holder mig motiveret til at fortsætte med at være glad. Det er så vigtigt at huske sig selv og tage sig tid til at lave ingenting. Hvis ikke du er til tanken om motivationsrejser, så bør du finde andre måder, hvorpå du kun har fokus på dig selv og dit indre. Det er sundt.

Jeg tager som regel en time om ugen, hvor jeg ikke taler med nogen mennesker. Jeg elsker min mand og søn overalt på jorden, men hvordan skal de kunne elske mig, hvis ikke jeg elsker mig selv? Jeg tager en time om ugen, hvor jeg mediterer derhjemme. Jeg har lært at meditere på mine mange meditationsrejser, men du kan også lære det ved for eksempel at tage kurser hos Kropsinstituttet. Meditationsrejser gør alligevel noget for din sjæl, som du ikke kan opnå hjemme i stuen. Hvad end du vil på detox kur eller juice retreat, kan meditationsrejser ændre dig som person. De kan give dig en selvtillid og selvkontrol, du kan bruge som fordel, når du er hjemme igen.

Jeg tager på meditationsrejser til Maldiverne

Det behøver selvfølgelig ikke at være meditationsrejser til Maldiverne. Der findes masser af meditationsrejser til Spanien og andre destinationer, der er til at betale. Mine meditationsrejser er som regel til Maldiverne eller Sri Lanka. Jeg tager af sted helt alene, fordi det giver mig en følelse af selvstændighed, hvilket er hele meningen med turen. Jeg rejser som regel med Zen Luxury Travels, fordi de sørger for det hele. De sørger for programmet og for maden, så det eneste skal tænke på, er dig selv.

Mine meditationsrejser er vigtige for mig. Selvfølgelig er det blevet hårdere at tage af sted, nu hvor jeg er blevet mor. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Samvittigheden nager mig nogle gange, når jeg sidder dernede i solen, mens mine elsklinger knokler derhjemme. Det er her, jeg handler og tager kontrol over mine tanker. Går du og holder dig tilbage for at tage på en meditationsrejse, fordi du har børn derhjemme, så læs det her: Du gør kun din familie en tjeneste ved at give dig selv lov til at tage af sted. Meditationsrejser giver dig en ro i sjælen, som din familie vil kunne mærke, når du kommer hjem. Du vil have mere overskud i hverdagen, og du vil lære at elske dig selv. Elsker du dig selv, vil du også være lettere for andre at elske. Meditationsrejser vil gøre dig til et bedre menneske.

Skriv et svar