Udfærdigelse af din lejekontrakt

Jeg har fornyelig skulle udarbejde en lejekontrakt i forbindelse med en af mine lejligheder, som jeg lejer ud. Her gik det op for mig, hvor besværligt det egentlig kan være at skulle udfærdige lejekontrakter, fordi der skal tages højde for mange forskellige faktorer. Min lejlighed skal bl.a. lejes ud på ubestemt tid, og derfor vil jeg gerne ligeledes i min aftale have indskrevet en huslejestigning i tilfælde af, at lejer vælger at bo der mange år fremad. Derudover er det selvfølgelig heller ikke rart, hvis jeg har med støjende lejere at gøre, og derfor har jeg ligeledes krav til, hvordan husorden i kontrakt skulle skrues sammen. Jeg prøver dog at vælge rolige familier som lejere til mine boliger.

lejekontrakt

Som udgangspunkt virker det til at være let at udarbejde en lejekontrakt, fordi du netop kan finde en vejledende standardformular fra på Boligministeriets hjemmeside. Men som regel er vejledende ikke altid nok, og det her det bliver kompliceret at udfærdige en lejekontrakt med vilkår, der er dækkende for alle relevante områder mellem lejer og udlejer. Eksempelvis det med huslejestigning havde jeg svært ved at få inkorporeret i min aftale, og derfor har jeg været nødt til at søge hjælp udefra. Normalvis er det jo ekstremt dyrt at få juridiske hjælp fra enten advokater eller jurister, men jeg støtte på den juridiske online platform Glitnr.com, hvor det er muligt at indhente juridisk rådgivning til yderst fordelagtige priser. Det er yderst simpelt og fungere sådan, at du indsender en beskrivelse på din opgave, og så vil jurister byde ind på din opgave til en fast lav pris. Det smarte er at det hele foregår online, og juristen tilsender dig den færdige kontrakt, som du kan hente via. deres system, hvor du også kommunikere med vedkommende. På Glitnr blev min lejekontrakt lavet af en jurist til blot 1.495 kr., og det kan ikke udelukkes at jeg skal have dem til at kigge på mine fremtidige lejekontrakter eller andre juridiske opgaver. De hjælper både erhvervsdrivende og privatpersoner, som uanset om det er erhverv eller privat sammenhæng, så får du altid de faste lave priser på juridisk arbejde.

Den største faldgrube ved lejekontrakter

En af de største faldgruber når der laves en lejekontrakt, er netop det særlige punkt § 11 i kontrakten, som jeg også skulle have hjælp til. I aftalen er det blandt andet her, at du fastlægger særlige vilkår for selve lejeaftalen, hvor du dermed kan afvige fra de standardiserede punkter i Boligministeriets typeformular A9 standardkontrakt. Netop dette punkt er vigtigt, fordi du som lejer kan blive fanget af en dårlig aftale fra en erfaren udlejer. I § 11 kan bestemmelser som huslejestigning og husorden indskrives, og det er her du skal sikre dig at aftalen ikke er urimelig. Omvendt skal du som udlejer selvfølgelig også tage dine forbehold her, da du kan være uheldig at få en dårlig udlejer. Udover at gennemgå min lejekontrakt var det i dette punkt, at juristen indsatte mine krav til bl.a. huslejestigning og husorden. Alt i alt var min oplevelse med Glitnr god, så skal du bruge hjælp til juridiske opgaver, så kan det klart anbefales at tage et kig på deres hjememside.

 

Skriv et svar