Når en Ferrari skal bruge et nyt bilbatteri

Bilbatteri

 

For ikke så længe siden gik min drøm endelig i opfyldelse, og jeg fik råd til at købe mig en Ferrari. Den kører stadig fantastisk, og jeg bliver stadig helt høj, når jeg ser folk gå på gaden og måbe efter mig af ren misundelse. Men uanset hvor fantastisk og surrealistisk min Ferrari er, så er det altså ikke en magisk bil. Selvom man nogle gange skulle tro det. Ligesom alle andre biler, kommer en Ferrari ikke langt uden et bilbatteri, der virker.

Selv en Ferrari kan ikke starte uden et bilbatteri

I weekenden skulle jeg til en syv-dobbelt fødselsdag. Ja, du læste rigtigt. Syv af mine familiemedlemmer og deres kærester har alle fødselsdag i januar, og i år valgte de at slå deres fødselsdage sammen til én stor fest. Når man skal til syv-dobbelt fødselsdag, skal man også have syv forskellige gaver med, og jeg havde fyldt min nye Ferrari helt op med gaver af alle størrelser.

Jeg var måske også lidt distræt. Da jeg skulle ud af bilen med hele min oppakning, havde jeg måske lidt for meget at slæbe på. Jeg kunne knapt nok have det hele i hænderne, og inden jeg var kommet ud af indkørslen, kom min fætter heldigvis løbende og hjalp mig med at bære.

Det var en rigtig hyggelig fest, indtil jeg skulle hjem dagen efter. Ude i indkørslen, hvor jeg havde parkeret min Ferrari så fint, havde jeg ikke fået lukket døren ordentligt. På en måde følte jeg mig heldig, for der kunne være sket langt værre ting ved min elskede bil i løbet af natten. Men faktum var, at jeg havde ødelagt min Ferrari’s bilbatteri.

Mit bilbatteri skal forkæles med en batterioplader fra CTEK

Et bilbatteri bliver opladt automatisk, når bilen kører. Opladningen sker samtidigt med afladningen. Holder bilen stille for længe, mens lyset eller radioen er tændt, vil batteriet aflade uden at oplade. Der er ikke noget at sige til, at mit bilbatteri i min Ferrari ikke ville starte. Døren havde stået åben hele aftenen og natten, og lyset inde i bilen havde derfor også været tændt. Min bror forsøgte at sætte gang i bilbatteriet med startkabler og hjælp fra hans egen bil, men faktum var, at batteriet var dødt.

Jeg har altså været nødsaget til at købe et nyt bilbatteri, og ligesom jeg forkæler mine børn, så forkæler jeg også min bil. Jeg kan ikke styre mig.

Sammen med et nyt bilbatteri har jeg nu også købt en ny batterioplader fra CTEK. CTEK er et internationalt brand, der producerer batteriladere af allerhøjeste kvalitet. Lige til min Ferrari. Mit nye bilbatteri vil ikke få mere strøm end nødvendigt, da opladeren vil stoppe med at tilføre strøm, når batteriet er opladt. Det smarte ved en batterilader fra CTEK er, at den selv regulerer styrken på opladeren og skåner batteriet for belastning.

Forhåbentlig skal jeg ikke ud og købe nyt bilbatteri til min Ferrari igen lige foreløbigt. Sker det nu alligevel, at jeg dummer mig og glemmer at slukke for radioen, så er jeg ikke bekymret. Mit nye bilbatteri vil kunne holde til langt mere end det gamle. Med et par startkabler og lidt hjælp fra et andet bilbatteri, skal jeg nok få liv i det igen.

 

 

 

Skriv et svar