Omlægning af facaden på fronten af huset

I weekenden havde vi gang i det hele store gør-det-selv projekt, da sternen på huset skulle skiftes ud. Vores sternbrædder har efterhånden holdt en del år, men jeg havde lagt mærke til sidste år, at der var begyndt og gå forrådnelse i brædderne. Det betyder at det var på tide at få skiftet dem, eftersom at det kan sprede sig til andre omkringliggende træmaterialer. Det er fristende bare at male dem over, men det medfører så, at det dårlige træ blot vil sprede sig. Hvis du maler sternen, så vil den blot holde isolere forrådnelsen, og så vil den med tiden have spredt sig. Derfor er det et quick fix, som er et no go!

Nye sternbrædder til facadebeklædningen

Derfor strøg jeg straks på nettet for at finde et par nye sternbrædder, og her faldt jeg over byggemarkedet Lavpristræ.dk, som har et fantastisk udvalg af byggematerialer. Blandt deres udvalg kunne jeg både købe under, over og mellem brædder til at samle hele sternen til den nye facade på fronten af huset.

Et af mine store kriterier var helt sikkert kvalitet, da dårlig kvalitet blot vil betyde, at jeg skal skifte sternbrædderne ud alt for hurtigt igen. Heldigvis er deres trykimprægneret brædder ved første øjekast i hvert fald solide og robuste, og det var ligeledes, hvad jeg fik fortalt i butikken. Jeg køber ikke træ fra nettet, da jeg gerne vil ned og se dem i virkeligheden, hvis jeg bestiller det på nettet, kan det være jeg får nogle dårlige stykker osv., og derfor vil jeg gerne kvalitetstjekke det i egen person.

De havde nu et meget høfligt personale, som også kunne rådgive mig med, hvordan jeg bedst muligt får skiftet sternen, og samtidig, hvad jeg skal være opmærksom på i forbindelse med vedligeholdelse.

Vedligeholdelse af facaden

Jeg er overrasket over, hvor lidt vedligeholdelse det rent faktisk kræver at skulle pleje de nye brædder.
Der vil samle sig snavs og alger med tiden, men det kan nedbrydes med blot en børste og vand. Dog fik jeg at vide, at jeg med Rodalon og børstning vil kunne få brædderne til at holde meget længere. Derfor købte jeg også en spand med det, så jeg ikke skal tænke på alger og andet fis i noget tid.

Det endelige resultat

Det endelige resultat blev kanon, og jeg er yderst tilfreds med det. Jeg har ligeledes malet kanten med hvid, så der er en pæn overgang fra taget til sternen. Du kan se den nye stern herunder:

sternbrædder og facade

Jeg var i tvivl om den skulle males hvid, men resultatet har mig dog overbevist. De nye sternbrædder er superlækre, og hvad der ellers var ved at smuldre før, er gået hen og blevet et solidt aktiv til huset.

Hvad synes du min lille renovering her i weekenden?

Skriv et svar