Sandkasse til den lille til sommer

sandkasser

Jeg kunne simpelthen ikke dy mig på Black Friday i sidste uge! Jeg endte med at købe en sandkasse til den lille, som forhåbentlig bliver en super investering til den kommende sommer.

Der var mange forskellige at vælge mellem, men jeg endte med at købe en sandkasse med et låg af plast, så der ikke kommer snavs, insekter og blade ind i kassen, når den ikke anvendes.
Jeg købte den på Ude-leg, som har et bredt udvalg af legetøj og redskaber til haven. Se sandkasse sortimentet her: https://www.ude-leg.dk/45-sandkasse

Jeg har tidligere læst mig til, at sandkasser skulle være et rigtig godt legeredskab til, at sætte gang i børns kreativitet. Deres sanser bliver stimuleret på en anden måde, da de selv skal ”skabe” noget gennem deres egen fantasi. Når solen endelige er fremme i Danmark, så er det en super måde at komme ud i det fri på, da en sandkasse kan give børn flere timers glæde.

Det er bl.a. derfor du også næsten altid finder en sandkasse i dagplejen, vuggestuen, børnehaven og ved offentlige legepladser. Det er et billigt og effektivt legeredskab til haven, som hurtigt har tjent sig selv hjem gennem leg og glæde.

Sådan holder du din sandkasse ren

Som jeg nævnte har jeg jo købt en sandkasse med plastlåg, for at holde den ren og lækker.
Hvis du derimod ikke har en sandkasse med låg, så kan jeg anbefale at placere den frit og ikke i nærheden af træer eller buske, da mange insekter trives bedst blandt skygge og læ.

Er du bange for dit barn skal blive solbrændt, fordi du placerer den udenfor skyggeområdet, så kan jeg anbefale at købe en parasol og placere i sandkassen.

Forurening

Det er vigtigt, at købe rent strandsand eller certificeret sandkassesand beregnet til leg. Derudover ville jeg ikke anvende sprøjtemidler til at holde insekter væk for hvad nu, hvis dit barn spiser noget sand?
I de fleste daginstitutioner bliver sandet udskiftet hver år, men der er selvfølgelig også langt flere børn, der leger i det.

Hvis du køber en sandkasse med låg, så vil du ikke behøve at skifte sand så hyppigt. Derudover vil din naboens kat ikke have mulighed for at ligge sin signatur.

Hvis dit barn spiser sand

Er dit barn en af de slyngler, som skal smage på alt, så kan det godt hurtigt blive øv med en sandkasse. Det er en god idé, at bruge en sut som afledning, for hvis sutten er i munden, så er der større sandsynlighed for at dit barn ikke kommer til at indtage så meget sand.

Efter sandkasseleg anbefaler jeg, at du sørger for dit barn får vasket sine hænder grundigt. Der kan nemlig let samle sig sand, bakterier og andet snavs i håndfladen og under neglene. Brug derfor gerne varmt vand og flydende sæbe, så alt snavset fjernes.

Jeg håber i kunne bruge nogle af mine tips til sandkasseleg, og hvis der er nogle derude, som selv har erfaring med brug af sandkasser så del endelig ud af jeres guldkorn.

Skriv et svar