En uges sommerfest i Alanya

Er du til fest og farver plus en lækker tan? Så kan jeg garantere dig for en rejse til Alanya, er det du skal. Jeg har lige været dernede og det er uden sammenligning den bedste ungdomsrejse jeg har haft i mit liv. Alanya er garanti for fest og farver, om sommeren transformeres byen til en stor fest. Det er nærmest festivals lignende tilstande. Fra Juni til August er højsæsonen, hvor alle de festglade unge mennesker strømmer til. Er du dreng eller pige og mellem 18-30 år og endnu ikke har prøvet, at være på ferie med vennerne eller veninderne, så er Alanya stedet. I vil få en ferie i aldrig vil glemme. Der er flere ting, der gør Alanya til den absolut fedeste ferie destination for unge.

Bylivet er excentrisk og noget helt for sig selv. Udvalget af barer og diskoteker er overvældende, hvilket vil sige der er noget for enhver smag. Ydermere er der en række forskellige udflugter og events, der bestemt også er værd at overveje. Der er et kæmpe vandland, som ligger lidt uden for byen, det kan være et brugbart afbræk fra tømmermændene. Derudover er der en del forskellige vandaktiviteter på stranden. Du kan komme op og flyve faldskærm eller komme i badering, begge trukket efter en speedbåd. Det er noget af det sjoveste jeg har oplevet meget længe. Det kan jeg klart anbefale, at prøve. Det kan blive meget varmt i Alanya, derfor er vandaktiviteter som disse, nogle gode alternativer for, at ligge og koge i solen.

En by med meget at byde på

Udover fest og farver har Alanya også en masse kulturelt at byde ind med, hvis man en af dagene har brug for at komme væk fra larmen. Byen har en masse gamle og interessante bygninger, der er rig på historie. For enden af den kendte strandpromenade ligger Alanya slot, som er helt tilbage fra år 1226, det er et must see når man er dernede. For det første fordi det ligger så tæt på byen, man kan gå dertil. For det andet, er der en spændende historie bag slottet.

Alanya er også kendt for sine drypstenshuler, som der findes nogle stykker af. Specielt en er klart et besøg værd. Damlatas Caves, som den er kaldt, ligger ligesom slottet i gåafstand fra byen. Hvilket vil sige du ikke engang behøves, at sætte en hel dag af til det, med transport osv. Det er anbefalelsesværdigt, at gøre det midt på dagen, hvor det alligevel frarådes, at ligge i solen, fordi den er så skarp. Hvis ikke du har oplevet en drypstenshule før, er det virkelig en vild oplevelse. Det er næsten helt surrealistisk, at der kan ligge sådan en hule under jorden, faktisk under byen. Det skal dog siges, det kan forekomme klaustrofobisk for nogen, det skal man lige have i baghovedet inden man kaster sig ud i det.

Lyder det som noget for dig? Så kan du med fordel tjekke DUF-rejser for rejser til Alanya. De har forskellige pakkeløsninger, så du både for fest og farver plus lidt kultur, hvis man er til den slags, det bestemmer man heldigvis selv.         

Skriv et svar